Lydløse biler og døve mennesker

Vi har vel alle opplevd det til nå. Alle av oss. Vi går tur og hører en sykkel bak oss. Vi snur oss og får sjokk, for sykkelen et ingen sykkel men en 4 tonn tung bil. Vi med hørsel og syn i orden kan hoppe til siden om bilen velger å tute, men døve går der i sin egen verden uten å vite faren som ligger bak dem.

El-bil bransjen skryter fremdeles i sine reklamer om nydelige lydløse biler samtidig som myndigheter rundt om i verden begynner å kreve, hold deg fast – høytalere på bilene med motorlyd. Nøyaktig for at det er viktig i trafikkbildet å ha lyd med i bildet.

Porsche har på sine elektriske sportsbiler lagd lydsystem som gjør at bilene har den karakteristiske Porsche lyden. Men dette går på bekostning av rekkevidde.

Elbil er ikke fullkomment enda og frem til elbil er et trygt fremkomstmiddel for alle, ikke bare sjåføren så bør elbil fordeler ikke eksistere. At mennesker kjøper elbiler og finner feil er en bra ting, men at skattebetalere skal finansiere utprøvingen og funne disse feilene med eventuelle katastrofale resultat er jeg helt imot.

Fremdeles er det flere store problemer med el-biler og elbil profdusentene virker å være mer opptatt av å finne på nyvinninger istedenfor å fikse de problemene de har funnet til nå. Mennesker som avviker fra normalen virker ikke å være særlig interresant for disse produsentene og det er jo forståelig enn så lenge myndigheter verden over flytter penger fra vanlige folks lommebøker og over til disse produsentene for å skaffe «billige» biler til de som allerede har en del penger.

Jeg ser med glede frem til å se elbiler komme kjørende med klovnelyder eller hest og kjerre lyd. Hva produsentene finner på blir artig å se fremover – for å få dem til å høres ut som bensinbiler er ikke særlig nyvinnende. Sannsynligvis vil mange av bilene få «romskip» lyder der vi hører de runler og svisher avgårde. Men jeg håper virkelig noen produsenter, eller enda bedre nerder som lager tilleggslyder kan få i gang noe morsomt. 

Uansett – Et politisk vedtak om at elbiler skal lage lyd – er ikke det samme som at produsenten selv vil lage det og det går på bekostning av både rekkevidde og prislapp totalt. Selvfølgelig vil stater som Norge og andre subsidiere det økonomiske aspektet relativt godt, rett ut fra alle våre lommer – Men å lage noe under tvang vil hemme utviklingen, ikke bedre det, det er i hvertfall min mening.

Legg igjen en kommentar

Del

Flere innlegg

Gratulerer med dagen!

Gratulerer med dagen mine lesere! – Ja hvordan skal vel dagen feires hos dere? Her blir nok dagen forbigått i relativt stillhet men med kake.

Ransomware pandemien

Samtidig som vi er opptatt av om naboen ønsker vaksine eller om fremmede i butikken bruker maske eller ikke og arbeidsledigheten har steget med nesten

Politiet vil være anonyme

Politiet har lenge villet ha seg frabedt å bli filmet og fotografert når de utfører sitt arbeid. Dette har de begrunnet med at det er

Ta en titt i butikken