Kurv kr
0
0
Subtotal: kr

Du har ingen produkter i handlekurven.

Om

Jan Sverre

Start video

Jeg ser for meg et velferdssamfunn, ikke en velferdsstat som gir deg økonomiske almisser i bytte mot frihet. Familien er vår viktigste institusjon og den vil jeg beskytte.

Hva jeg står for

Demokratiet vi har i Norge i dag er ikke lenger et demokrati, men mer et demokratur. Dette er et begrep brukt om et samfunn som på utsiden ser ut som et demokrati, men som i praksis mangler reell ytringsfrihet.

Muligheter for dissidenter til å tale på like vilkår og et rettferdig rettsvesen (lover og regler utformes for å ramme grupper med spesifikke meninger).

Mennesker med «gale» meninger risikerer å miste jobben, og grupper og personer med avvikende meninger risikerer å bli utsatt for politisk vold uten at staten griper inn. Videre kjennetegnes demokraturet av at staten ikke selv følger de lovene som fins.

Ofte Stilte Spøsmål

O S S

Dette er en del av de spørsmålene og kommentarene jeg får flest ganger når jeg snakker
om politikk. For å gjøre det enklere for oss alle har jeg listet dem opp her

Nei, snarere tvert imot. Jeg ønsker et samfunn som verdsetter individet.

Et samfunn som ikke stopper mennesker med et dårligere utgangspunkt enn andre til å kunne gjøre noe med livet sitt.

Jeg ønsker et samfunn der man ikke skattes ihjel for å kjøpe eller bygge et eget sted å bo. Ved å ha mindre reguleringer på de fleste områder vil flere komme i arbeid og varer og tjenester vil bli billigere.

Dette ser jeg som på den eneste humane måten fremover, ikke slik som alle dagens partier holder på med mer og mer skatter, afgifter, restriksjoner og reguleringer..

Nei. Jeg ønsker bare ikke å straffeforfølge mennesker som av forskjellige tragiske årsaker har valgt å bruke livet sitt på narkotika.

Jeg ønsker at det ikke skal være forbudt å ta dårlige valg og at det skal sette en stopper for at man kan få den hjelpen man behøver når man ønsker den.

Jeg syns ikke det er riktig at skattebetalerne betaler titusenvis av krner for å oppretthodle et forbud som kriminelle bakmenn tjener store penger på.

Det er ikke narkotika i seg selv som er den store fienden, det er forbudet og statens represalier som er.

Se for deg en sliten narkoman, har tigget og stjålet penger for et usselt gram med heroin. Denne stakkaren er konstant livredd for pengene sine, politiet er alltid på jakt etter han og langeren er kriminelle bander som også kan rane han når som helst.

Disse menneskene lever enormt harde liv og et forbud gjør bare en vanskelig situasjon ennå verre.

Ja, hva med de svake. Det blir i dag bare flere og flere fattige i Norge. Syke mennesker mister tilbud de har betalt for i skatter og avgifter et langt liv.

Hver gang politikere skal spare penger så er det alltid på bekostning av tilbudet til oss skattebetalerne. Det går aldri ut over ineffektivt byråkrati eller politiker lønninger eller prestisjeprosjekter.

Jeg ønsker et samfunn der de fattige vil løftes opp, ikke der mellomklassen vil tynges ned.

Jeg mener at om det ikke er et offer, skal det heller ikke være straff.

Offerløs kriminalitet er en betegnelse på kriminalitet som for eksempel narkotikabruk. Hvert år fengsles tusenvis av mennesker som aldri har skadet andre enn potensielt seg selv.

Jeg mener en full legalisering av narkotika vil frigjøre store ressurser hos politi og påtalemyndighet og det vil fjerne stigmaet rundt narkotikabruk.

I dag er det i praksis slik at politiet beskytter kriminelle bander som smugler inn og selger narkotika til skyhøye priser og der det ofte benyttes vold.

Jeg ønsker en radikal endring. Krigen mot narkotika er over og narkotika vant. Nå må vi respektere det og hjelpe de som er avhengige og vil ha hjelp

Ja, jeg mener all prat bør være lovlig. Selvfølgelg er reelle trusler noe som bør straffeforfølges, men enhver ytring bær være lovlig.

Ytringsfrihet er viktig i et fritt samfunn. At en ikke straffes med statlig makt om man ytrer noe som noen andre ikke liker.

I Norge i dag er det nesten ikke ytringsfrihet igjen. Med de nye hatprat lovene så defineres hva som er ulovlig å ytre alt etter hvem som ytrer hva til hvem.

Dette er ikke bra.

Sannsynligvis de samme som bygger dem nå. Finansieringen vil vel endres noe men jeg ser for meg mange måter vi kan få gode fine veier som vil koste bilistene mye mindre enn de bil og veirelaterte avgiftene vi betaler for i dag alene vil dekke.

Et eksempel kan jo være at utbyggere vil bygge fine veier inn til stedene de setter opp bygg og at veientrepenører fint kan vedlikeholde vei med arbeidskraft som ikke er i oppdrag til tider og utstyr som ellers ville blitt kastet.

Det er flere måter å finansiere vei som er mye bedre enn skatter, avgifter og bomstasjoner!

Nei. USA er på mange områder verre enn Norge når det kommer til mye som for eksempel helsevesen og sosiale ordninger, til tross for at vi hele tiden får høre at om du ikke har forsikringene i orden så sliter du om noe skulle hende med deg i USA. Dette stemmer ikke og har heller ikke stemt på lang lang tid. 

At en selv skal forsikre seg mot sykdom istedenfor en felles forsikring som staten i dag tilbyr der alle blir like dårlig behandlet er ikke en bra ting. Ta et eksempel.

Du får problemer på sykehuset rett etter en operasjon – Du kontakter sykehuset og forteller om det men de sier det går fint. Så viser det seg at det gikk ikke fint så sitter du igjen med et ødelagt liv – Uten at noen tar ansvar.

Sett at du hadde hatt forsikring. Du kontakter sykehuset sier ifra om at du føler noe er galt – De bryr seg ikke. Da tar du kontakt med forsikringssselskapet ditt, for de har ikke lyst å utbetale deg penger resten av livet så de setter press på sykehuset for å sjekke opp og fikse før du er ødelagt for livet. Slik får man ansvar tilbake til helsevesenet. Ikke ved å la de holde på ansvarsfritt.

Mine verdier

Ditt liv er for viktig til at Staten
skal diktere det

Kontakt

Populære Linker