Kurv kr
0
0
Subtotal: kr

Du har ingen produkter i handlekurven.

Avskyelige holdninger og meninger

MENING: Avskyelige holdninger og handlinger. Det er etter innføringen av paragraf 185 satt et veldig kraftig søkelys på avskyelige holdninger og ord på internett. Nå kan en i Norge bli straffet for å uttale noe i affekt. Det er jo en fin måte for staten å hente inn ennå mer penger fra vanlige folks lommer, men er det virkelig nødvendig å straffeforfølge mennesker som sier stygge ting? Jeg kunne forstått de som mener ja, dette er veldig viktig men ikke så lenge Politiet i Norge henlegger over en lav sko anmeldelser om voldtekt, overfall, innbrudd, identitetstyveri og annen reell kriminalitet.

Jeg har full forståelse for at det er tungt å få slengt hat etter seg for meningene sine, det skjer med meg nesten daglig fordi jeg har andre meninger enn de fleste på de fleste områder. Helt siden internett så lys første gang og chat har vært en vanlig del av internett har alle hatt funksjonen å blokkere eller ignorere mennesker som oppfører seg ufint. Dette er et fantastisk verktøy der du selv kan bestemme om hatere og troll ikke skal kunne slenge hat etter en lenger. Nå som alle de etablerte sosiale media plattformene driver med sensur av meninger de ikke liker og kaler det for hat så har vi et stort problem.

Siden vi nå har lover om hatefulle ytringer så setter det nettaviser og faktisk privatpersoner som meg og deg i en farlig situasjon. Nå er vi plutselig redaktører på våre egne profiler og sider. Hvis noen klarer å legge igjen en hatefull ytring på en side du administrerer så kan du tiltales for spredning av hat. Du har ikke sagt dette, du er kanskje også helt uenig i det som blir postet, men du har ikke fått med deg at den ligger der og kan risikere en anmeldelse. Nettaviser sitter ennå verre i det, da de må ansette moderatorer for å kunne i det hele tatt tillate folk å si sine meninger om nyhetsbildet. Dette resulterer igjen i høyere lønnsutgifter som igjen blir krevd inn av kundene som betaler for innholdet.

Telia har nettopp lansert en ny reklame kampanje. I denne kampanjen fronter de Mia Landsem. De har ikke undersøkt godt nok hvem de har ansatt i reklamen, men Mia Landsem er en omstridt person. Hennes metoder for å bekjempe «hat» og «nettroll» er ren sjikane, aktivt prøve å ødelegge folks inntektsgrunnlag fordi de ikke vet det hun spør om og falske politianmeldelser, ja falske og anmeldelser i flertall. Hun bruker av statens allerede få ressurser for å anmelde mennesker falskt, kun fordi de ikke vet det hun prøver å true ut av dem. Tilbake til saken.

Telia velger å slette mange negative kommentarer på sine sider om Mia Landsem og gjemmer seg bak at dette var hatefulle kommentarer og må slettes. Problemet er at det er en enorm forskjell på hat og kritikk. Når bedrifter nå kan slette folks meninger og skylde på hat så vil statistikken vise at det er et enormt hat på internett, når det faktisk ikke er så stort problem med hat, men kritikk blir slettet og rapportert som hat. Dette er skummelt.

Hvem definerer hat? – En 70 år gammel dame ble dømt til bot og fengsel for å ha skrevet en hatefull kommentar om den offentlige personen Jirde Ali. Dette gjorde hun på en åpen side, derfor fikk hun strengere straff da hatet hennes ble spredd for mange flere mennesker enn om hun hadde postet det på sin private profil. Det denne bestemoren ble dømt for var å i kraftige ordelag be denne fargede kakerlakken dra seg tilbake til Somalia og bli der. Jeg har endret utsagnet litt i frykt for at jeg selv skulle blitt anmeldt for å bruke de samme ordene. Tenk litt på det. Jeg selvsensurerer meg i frykt for at politiet skal komme hjem til meg og arrestere meg for ordene jeg bruker. Så det er Staten som definerer hva som er hat. Denne bestemoren var oppgitt og rett og slett forbannet over Jirde Alis ordbruk. Fuck politiet og Fuck Sylvi Listhaug. Staten definerer ikke dette som hat. Vi har kjente musikere i Norge som står og roper FUCK jødene fra scenen. Dette er heller ikke hat. Det kan hende en gang i fremtiden at andre partier styrer og hvem vet hva de definerer som hat. Fremtiden vil vise dette.

Hva så om noen har avskyelige holdninger? Jeg blir fortalt at jeg har avskyelige holdninger. For noen så er det faktisk ansett som avskyelig av meg å mene at barn har det best hjemme med mor til de begynner på skolen. At kvinnens plass er i hjemmet og ta vare på hus, hjem barn og mann. Bør jeg straffes for å mene dette? Jeg mener nei. Jeg burde blitt straffet når mine avskyelige meninger blir avskyelige handlinger, ved at jeg for eksempel tvinger en livsledsager til å leve sitt liv slik jeg syns er riktig. Om slike holdninger som jeg har skal bli forbudt, da kan ingen si at de mener dette og folk blir sammen med mennesker de faktisk ikke kjenner. Med helt andre meninger og holdninger enn dem selv.

Jeg traff en fyr en gang. Han var meget åpen om at han virkelig hatet homofile. Han mente disse burde straffes med døden da de var en hån mot guds skaperverk, ja det var hans ord. De fleste vil være enig med meg i at det er en syk holdning. De fleste ville sagt at slike meninger bør være forbudt, men hva skjer da? Hadde det vært forbudt med slike meninger da jeg traff denne karen kunne det ha endt med at han ikke sa noe om sitt homo syn og vi kunne blitt venner før han turte å fortelle det til meg. Åpenhet er mye viktigere enn sensur. Med åpenhet så vet en mer om hva en omgås enn et samfunn hvor enkelte meninger og holdninger ikke er lovlig.

Det kan være tungt å bli utsatt for hatefulle kommentarer, men livet er ikke lett. Livet blir ikke lettere på sikt om folk skal straffeforfølges for ord de bruker, gjerne når de er fortvilet eller sinte. Samtidig som voldtektsmenn går fri sitter politiet på sosiale medier og leter etter stygge ord. Det er en farlig fremtid vi går i møte.

Legg igjen en kommentar

Del

Flere innlegg

Gratulerer med dagen

Gratulerer med dagen!

Gratulerer med dagen mine lesere! – Ja hvordan skal vel dagen feires hos dere? Her blir nok dagen forbigått i relativt stillhet men med kake.

Ransomware pandemien

Samtidig som vi er opptatt av om naboen ønsker vaksine eller om fremmede i butikken bruker maske eller ikke og arbeidsledigheten har steget med nesten

Ta en titt i butikken