Kurv kr
0
0
Subtotal: kr

Du har ingen produkter i handlekurven.

Hvorfor jeg er imot kommunesammenslåing

Jeg mener kommunesammenslåing er en kjempedårlig ide, både fordi vi har tradisjon med å ha flere en del kommuner fra gammelt av da det var lang reisevei til makten. Men også fordi det koster så mye mye mer enn det smaker. Det har vist seg fra kommunesammenslåingene vi har hatt tidligere at det ikke blir redusert antall politikere og byråkrater, nei det blir heller flere. Samtidig er det kostnadene da hver eneste etat i alle sammenslåtte kommuner må kjøpe nytt, alt. Penner, skrivepapir med brevhode, visittkort, stempel og ja absolutt alt. Samtlige logoer må endres både digitalt og skilting ved hvert eneste kontor. Biler må ha ny informasjon, brosjyrer. Alt må destrueres og kjøpes nytt. 

For ikke å snakke om hvilken skade det er for miljøet å kaste alt dette. Men miljøet virker ikke å være en prioritet for politikere annet enn å legge avgifter på alle oss andre.

Så på toppen av det hele skal ordførerne bytte halskjede – for kommunen de hadde pyntet seg for har jo sluttet å eksistere – og vi kjenner alle hvordan politikere er, de kjøper ikke et nytt ordførerkjede på glitter, nei de kjøper i de edleste metaller, for regningen – vel den sitter jo vi igjen med.

Men dette er ikke den viktigste grunnen min til å ville beholde flere kommuner. Den viktigste grunnen for meg er tilbake til tradisjonene, ha makten nær deg. Vi kan ta eksempel med Haugesund og Karmøy. Politikerne i Haugesund er ekstremt næringsfiendtlige. De nekter nå for eksempel Garnius, en av Norges største garn butikker som hovedsakelig selger garn på internett å selge til kunde fra sine næringslokaler. Tidligere nektet de XXL å bygge ut men de valgte å rett å slett flytte butikken sin rett over kommunegrensen til Karmøy. Her møtte de politikere som var mer villige til å la XXL utvide og skaffe flere arbeidsplasser. Karmøy kommune tok imot dem og skattepengene deres med åpne armer.

La oss nå si at Haugesund og Karmøy hadde slått seg sammen. Det skal ikke mye fantasi til for å se at storkommunen Haugesund / Karmøy hadde videreført Haugesunds politikk på næringsvirksomhet, som er – Bygg der VI sier eller kom deg ut. Kjeder som XXL måtte da ha flyttet virksomheten sin til en by der biler var uønsket eller til en helt annen del av landet og fratatt innbyggere i både Haugesund og Karmøy å ha en stor billig sportskjede å handle i. Det er i vår alles interesse å ha flere kommuner som konkurrerer om bedrifter og innbyggere. Der de har et incentiv å opprettholde en kommune som setter deg i fokus. Disse storkommunene har ikke vist seg å ha det ønsket.

Jeg sier ja til flere småkommuner for å holde makten nærmere folket og politikere som kan stilles til ansvar for en mindre gruppe skattekveg.

Legger ved en video jeg lagde om nettopp dette for noen år siden.

Haugesund blir vanstyrt av syke marxistiske fascister som skal tvinge bedrifter til sentrum og som presser folk til å legge ned bedrifter utenfor sentrumskjernen.

Hva er det som skjer med Haugesund? Man blir straffet for å skape arbeidsplasser. Enorm sløsing og eksplosjon av kriminalitet og sinnslidelser. Hva gjør ordføreren? Reiser til Kina med Finn Lothe som mistet restauranten sin i brann stakkars.

Toys’R’Us får trolig flytte inn i Skeidar-bygget på Raglamyr
Mangler respekt for Raglamyr
Høyest eiendomsskatt i Haugesund
Coop anker hvis de ikke får viljen sin
Tanken Spannevegen har gått konkurs

Ser her nå når jeg legger til linker fra youtube beskrivelsen min at radioh og hnytt har fjernet artiklene. Ikke noe nytt at radioh fjerner saker, det har jeg tatt dem i før og sendt spørsmål om dette, noe de valgte å bare ignorere, så det er noe de gjør med overlegg.

Legg igjen en kommentar

Del

Flere innlegg

Gratulerer med dagen

Gratulerer med dagen!

Gratulerer med dagen mine lesere! – Ja hvordan skal vel dagen feires hos dere? Her blir nok dagen forbigått i relativt stillhet men med kake.

Ransomware pandemien

Samtidig som vi er opptatt av om naboen ønsker vaksine eller om fremmede i butikken bruker maske eller ikke og arbeidsledigheten har steget med nesten

Politiet vil være anonyme

Politiet har lenge villet ha seg frabedt å bli filmet og fotografert når de utfører sitt arbeid. Dette har de begrunnet med at det er

Ta en titt i butikken