Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Ron Desantis trekker seg fra primærvalget i 2024 og støtter Trump

DeSantis trekker seg

Ron DeSantis trekker seg fra primærvalgkampen i 2024 og støtter tidligere president Donald Trump. Dette trekket har satt i gang spekulasjoner om hvordan det vil påvirke det republikanske partiet og den kommende valgsyklusen.

DeSantis sliter med presidentvalgkampen

DeSantis trekker seg

Ron DeSantis’ presidentkampanje møtte utfordringer fra første stund. Til tross for store anstrengelser slet kampanjen med å få kontakt med velgerne og manglet bred støtte og entusiasme. DeSantis’ budskap fant ikke gjenklang, og tilbakeslagene hindret ham i å formidle sin plattform på en effektiv måte. Til slutt førte anstrengelsene til at han valgte å trekke seg fra primærvalget i 2024. Valget hans om å støtte Trump var påvirket av forståelsen av at en betydelig andel av de republikanske primærvelgerne ønsket å slutte opp om den tidligere presidenten igjen. I sin søken etter samhold og tilhørighet i partiet gjenspeiler DeSantis’ beslutning om å trekke seg og støtte Trump at han er på linje med de rådende holdningene blant mange republikanske velgere.

Tekniske problemer og tilbaketrekning

Om tekniske problemer var en faktor i Ron DeSantis’ beslutning om å trekke seg og støtte Trump, er uklart. Men tekniske problemer på kampanjearrangementer og i lanseringsvideoen hindret fremdriften. Det er sannsynlig at disse problemene påvirket hans tilbaketrekning. Tidspunktet, like før valget i New Hampshire, tyder på at han har tenkt seg nøye om. Selv om det er spekulativt, er det åpenbart at de bidro til utfordringene og støtten til Trump.

Trumps forventede valgseier i New Hampshire

trump projected to win
 

DeSantis beslutning om å trekke seg og støtte Trump ble forsterket av sistnevntes forventede seier i New Hampshire. Trumps solide støtte blant republikanske velgere gjorde det klart at DeSantis sto overfor en tøff kamp. Trumps forventede seier understreket DeSantis’ utfordring med å få fart på sin egen kampanje. Den rådende stemningen blant de partitro fikk DeSantis til å revurdere levedyktigheten til sitt eget kandidatur. Til slutt bestemte han seg for å støtte Trump, fordi han mente at det var det valget som ga mest gjenklang og var mest samlende for det republikanske partiet.

DeSantis trekker seg, anbefaler av Trump

DeSantis’ støtte til Trump er en bekreftelse på at han har trukket seg ut av primærvalget i 2024, og en anerkjennelse av Trumps sterke støtte blant republikanske velgere. Dette viser DeSantis’ vilje til å tilpasse seg den rådende stemningen i partiet. Støtten gjenspeiler også DeSantis’ strategiske beslutning om å opprettholde sin politiske posisjon og potensielt sikre seg en fremtidig rolle i den republikanske administrasjonen. Det styrker Trumps posisjon som favorittkandidat og forsterker hans innflytelse på partiets kurs. Ved å støtte Trump vil DeSantis styrke sin posisjon blant Trump-lojalistene og befeste sin posisjon som en samlende figur i partiet. Denne strategiske alliansen med Trump kan potensielt gi DeSantis en nøkkelrolle i utformingen av partiets fremtidige politikk og retning. Til syvende og sist understreker DeSantis’ støtte til Trump maktdynamikken i det republikanske partiet og viktigheten av å tilpasse seg den rådende opinionen for å nå politiske mål.

Republikanske velgere støtter Trump

Republikanske velgere støtter Trump, noe som gjør ham til den ledende kandidaten i partiets primærvalg i 2024. Etter at DeSantis trakk seg og støttet Trump, er det tydelig at de fleste republikanske velgere foretrekker Trump som sitt førstevalg. DeSantis’ tilbaketrekning og støtte til Trump gjenspeiler stemningen blant republikanske velgere og understreker den sterke støtten Trump fortsatt har i partiet. Støtten fra DeSantis befester Trumps posisjon som den sentrale figuren som de republikanske velgerne samler seg om, noe som viser at han fortsatt har stor innflytelse i partiet. Denne urokkelige støtten til Trump understreker hans appell og betydning i partiet, og samsvarer med de republikanske velgernes verdier og ambisjoner. Trumps brede støtte i den republikanske velgerbasen styrker hans posisjon i primærvalgkampen i 2024.

DeSantis trekker seg: Vi trenger ikke WEF-klovner som Nikki Haley

I sin tale understreket Ron DeSantis USAs uavhengighet av World Economic Forum (WEF). Han hevdet at amerikanske verdier og interesser ikke bør påvirkes av eksterne aktører. DeSantis prioriterte det amerikanske folkets behov fremfor globalistiske agendaer, og signaliserte dermed at han var opptatt av et nasjonalistisk styresett. Denne holdningen fant gjenklang hos tilhengere som er motstandere av utenlandsk intervensjon og elitisme. Hans avvisning av WEF bekreftet hans engasjement for å forsvare nasjonal suverenitet.

Picture of Jan Sverre Bauge
Jan Sverre Bauge
Jeg skriver om ting jeg liker og som opptar meg. Alt fra underholdning som bøker, filmer TV serier til hagearbeid og aktuelle nyhetssaker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte

Artikler

Les mer om samme tema her!