Hege Haukeland Liadal tiltalt for grovt bedrageri

Nå har politiet tiltalt stortingspolitiker Hege Liadal for forsettelig bedrageri, rett før 2-årsdagen for at hun ble avslørt i Aftenposten.

Bakgrunnen er at hun har levert urettmessige reiseregninger til Stortinget for et beløp på over 115.000 kroner, melder Oslo statsadvokatembeter i en pressemelding.

Flott at Aftenposten og andre medier jevnlig har etterlyst framgang i saken. Politiet mener nå de har funnet 61 reiseregninger hvor hun av forskjellige grunner har fått utbetalt mer enn hun hadde krav på.

Liadal erkjenner ikke straffeskyld, og Erik Lea som er hennes forsvarer mener det passet dårlig at denne beskjeden kom rett før påske.

Påtalemyndigheten mener Liadal visste at reiseregningene inneholdt feil opplysninger og at hun innleverte dem for å få utbetalinger fra Stortinget som hun visste hun ikke hadde krav på. Videre at bevis kan føres for dette. Liadal har ikke erkjent straffskyld for forholdene

Statsadvokat Monica Krag Pettersen

Jeg ønsker henne forøverig en så dårlig påske som hun kan få og håper hun blir dømt til maks straffen på 6 år, selv om hun vil få en god strafferabatt siden politiet har brukt såpass lang tid på å etterforske saken. Nesten to år har det tatt. Mener han der i FRP ble tatt for noe av det samme og han gikk relativt kjapt etter avsløringene kom og politiet brukte mye mindre tid på etterforskningen der.

Adelen står over de andre, men det er en del som Liadal som tror hun er adel, men er en brikke som kan ofres

Legg igjen en kommentar

Del

Flere innlegg

Gratulerer med dagen!

Gratulerer med dagen mine lesere! – Ja hvordan skal vel dagen feires hos dere? Her blir nok dagen forbigått i relativt stillhet men med kake.

Ransomware pandemien

Samtidig som vi er opptatt av om naboen ønsker vaksine eller om fremmede i butikken bruker maske eller ikke og arbeidsledigheten har steget med nesten

Ta en titt i butikken