Når kommunen klipper hekken din

Jeg syns denne saken illustrerer godt hvordan det politiske systemet i Norge fungerer. Norge skryter av at vi er verdens beste land og bo i. Siden vi har relativt høyt skattetrykk har vi gratis helsevesen, vi har gratis psykisk helsevern, vi har et barnevern som ivaretar barn som har det vondt og et plliti som beskytter oss mot kriminalitet. Alt dette helt gratis. Sannheten er som de fleste vet en helt annen. Det er langt fra gratis ettersom vi alle skatter veldig høyt. Når vi har behov gir hjelpe apparatet så opplever vi kø og et system som systematisk jobber mot oss. Ofte får vi ikke den behandlingen hi behøver fordi den er for dyr, vi mister barna våre på grunn av politiske holdninger eller at barnet vårt blir mobbet og vi kan bli fengslet for å bruke stygge ord.

I denne saken har huseier fått en beskjed om å klippe hekken men ikke gjort det og da har kommunen kommet og klippet. Resultatet minner mye om de tjenestene vi får gratis i dette landet.

I denne saken burde huseier hatt like lang behandlingstid som det offentlige har når de vurderer utbetaling av erstatning til feil behandlede pasienter eller når staten blir dømt rir menneskerettighetsbrudd, altsåpr, ikke uker.

Jeg syns det er trist å se resultatet av hekk klippingen men syns likevel at det illustrerer godt hvordan stats apparatet fungerer over hele linjen.

Til hekk eieren vil jeg du, hekken gror opp igjen, men mennesker ødelagt gir livet som ikke går hverken erstatning eller den oppfølgingen og helsetilbudet de behøver dør litt mer dag for dag.

Staten har for mye makt over enkelt mennesket og må reduseres.

Heldigvis viser også denne saken at hjelp det får man fra samfunnet rundt seg, fra medmennesker som viser omsorg og forståelse. Som mange mennesker i Norge i dag som ikke få den medisinske hjelpen de behøver på grunn av pris, så trår medmennesker støttende til å hjelper med å avse noen kroner for å hjelpe.

Denne hekk saken viser på en prikk, hvordan Staten og velferdsstaten fungerer, eller ikke fungerer og hvordan medmennesker sammen hjelper hverandre. Vi trenger ikke en velferdsstat, vi trenger et velferdssamfunn og det har vi. Får vi velferdsstaten ut så vil velferdssamfunnet vokse og vi mennesker og medmennesker vil vokse sammen videre.

Linker

Mette (56) fikk hekken skamklipt – tordner mot kommunen (TV2)

Mette (56) fikk hekken skamklipt, så fikk hun uventet stussehjelp (TV2)

Legg igjen en kommentar

Del

Flere innlegg

Gratulerer med dagen!

Gratulerer med dagen mine lesere! – Ja hvordan skal vel dagen feires hos dere? Her blir nok dagen forbigått i relativt stillhet men med kake.

Ransomware pandemien

Samtidig som vi er opptatt av om naboen ønsker vaksine eller om fremmede i butikken bruker maske eller ikke og arbeidsledigheten har steget med nesten

Ta en titt i butikken