Kurv kr
0
0
Subtotal: kr

Du har ingen produkter i handlekurven.

Oslo kommune slipper straff for over 250.000 brudd på arbeidsmiljøloven

Johnny Enger – tidligere Veireno Sjef som fikk oppdrag fra Oslo Kommune om å ta seg av avfallshåndertingen i kommunen klarte ikke å levere det han hadde lovet og søppel begynte å oversvømme hovedstaden. Enger brøt så loven, arbeidsmiljøloven 1083 ganger og fikk fengselstraff på fire måneder for lovbruddene han begikk.

Oslo kommune hadde selv registrert 250.000 straffbare forhold der hele 32.000 av disse forholdene ble ansett som alvorlige. – Dette bør ikke straffeforfølges i følge politiet.

Det er ikke noe nytt i dette landet at det er forskjell på folk, for det Veireno-Enger fikk fengselsstraff for går Berg fri, til tross for mange hundre prosent flere lovbrudd. Politiet velger å ikke gå videre med saken mot Oslo kommune og Berg, men har valgt å gi Oslo Kommune en bot på 500.000 kr. Staten har her gitt Oslo Kommune, altså Oslos skattebetalere en bot på 500.000kr for alvorlig kriminalitet begått av folkevalgte. Det er helt absurd.

Videre er det lagt vekt på at det fremstår som gjennomgående i rapportene at selv om bruddene er mange, så kunne de fleste vært unngått med enkle grep og dermed vært lovlige, utdyper han

Ole Rasmus Knudsen, politiinspektør ved påtaleavsnittet Finans og spesiallovgivning

Politiet mener også at mange av lovbruddene, jeg går da ut ifra de resterende 218.000 lovbruddene som ikke ble betegnet som alvorlige, var mange men kunne med enkelhet å gjort annerledes slik at de ikke var ulovlige. Så her har vi da en politiinspektør som mener at siden det var enkelt for kommunen ikke å bryte loven så skal det ikke straffes,. til tross for at de ikke tok enkle grep for å følge loven – Altså total forakt for loven og begått med overlegg.

Det er enkelt for meg å glemme å ta på bilbelte så forventer at politiet fremover ikke gir meg bøter og prikker på førerkortet men sier at det er enkelt å ta på belte så det kunne du med enkelhet ha gjort og kjørt videre, men det skjer ikke, ikke med oss vanlige mennesker, kun med adelen.

Det burde vært skjerpende omstendighet at man ser så lett på lover og regler i hvertfall når man er en del av systemet som står for disse lovene – At man velger å bryte loven selv om det er enkelt å følge den, ikke slik som i denne saken.

Samtidig så er det verd å huske at Johnny Enger, tidligere sjef i Veireno fikk 120 dager fengsel for de samme lovbruddene da hans og Oslo Kommune sin udugelige innsats på søppelhåndtering fikk alt til å gå skikkelig ille i 2016 / 2017.

Forøverig er jeg skeptisk til mange av lovene vi har her i landet deriblandt det meste av arbeidsmiljøloven. Det må være en sak mellom arbeiddsgiver og arbeidstaker hvor lenge og hva en ansatt skal jobbe med og til hvilken lønn. Overtid er også noe som bør gå på arbeidstakers premisser og ikke Staten.

Legg igjen en kommentar

Del

Flere innlegg

Gratulerer med dagen

Gratulerer med dagen!

Gratulerer med dagen mine lesere! – Ja hvordan skal vel dagen feires hos dere? Her blir nok dagen forbigått i relativt stillhet men med kake.

Ransomware pandemien

Samtidig som vi er opptatt av om naboen ønsker vaksine eller om fremmede i butikken bruker maske eller ikke og arbeidsledigheten har steget med nesten

Ta en titt i butikken